Skip to content

Храм Покрова Пресвятой Богородицы в Бутырской тюрьме

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size   
  Главное arrow Тюремное служение arrow Последование молебнаго пения о сущих в темницах и заточении

Храм Покрова Пресвятой Богородицы в Бутырской тюрьме

O??aiiia neo?aiea

Skip to content
Последование молебнаго пения о сущих в темницах и заточении Версия для печати Отправить на e-mail
Молитва на Литургии на проскомидии:
Господи Иисусе Христе Боже наш, святаго апостола Твоего Петра от уз и темницы без всякаго вреда свободивый, приими, смиренно молим Ти ся, жертву сию милостивно во оставление грехов рабов Твоих (раба Твоего рабы Твоея) (имярек) в темницу всажденных (всажденнаго), и молитвами их (его), яко Человеколюбец, всесильною Твоею десницею от всякаго злаго обстояния избави и на свободу изведи

Ектения великая:
Миром Господу помолимся.
О свышнем мире:
О мире всего мира:
О еже простити рабам Своим (рабу Своему, рабе Своей) (имя рек) во узилищах сущим, все согрешения их (его, ея) и милостиву и благоуветливу быти им (ему, ей), Господу помолимся.
О еже вскоре услышати глас моления нашего и от уз и темницы милостивно свободити рабов Своих (раба Своего, рабу Свою), Господу помолимся.
О еже, якоже иногда прилежную Церкви Своея о Петре молитву, и нашу ныне милостивно услышати и от уз свободити рабов Своих (раба Своего, рабу Свою) Господу помолимся.
О еже сотворити милость с рабами Своими (рабом Своим, рабой Своей) и от всех бед и нужды и от узилища, якоже древле Иосифа во Египте, силою Своею скоро свободити их (его, ея), Господу помолимся.
О избавитися:
Заступи, спаси:
Пресвятую, Прeчистую:

Возглас: Яко подобает:

На Бог Господь:
Тропарь, глас 2:
Манассию от уз и горькаго заточения молитв ради свободивый, Всещедрый Боже, и рабов Твоих, о нихже (и раба, Твоего о нем же; и рабу Твою, о ней же) мы ныне моление Тебе приносим, от уз и заточения свободи и от всякаго злаго обстояния избави, яко Един Человеколюбец.
Слава, и ныне.

Кондак, глас 5:
Яко милосердия Источник и благости Пучина, Христе Боже, не презри в скорбях и бедах сущих (сущаго, сущую), Тебе верою призывающих (призывающаго, призывающую), но яко Щедр помилуй, и от уз скоро свободи, да поем Ти: аллилуия.

Прокимен, глас 7: Изведи из темницы душу мою, исповедатися имени Твоему.
Стих: Вонми молитве моей, яко смирихся зело.

Апостол в Деяниях, зач. 29 (12, 1–11).
Во дни оны, возложи Ирод царь руце озлобити некия иже от Церкве. Уби же Иакова брата Иоаннова мечем. И видев, яко годе есть иудеем, приложи яти и Петра: бяху же дние опресночнии. Егоже и ем всади в темницу, предав четырем четверицам воинов стрещи его, хотя по Пасце извести его к людем. И убо Петра стрежаху в темнице: молитва же бе прилежна бываемая от Церкви к Богу о нем. Егда же хотяше его извести Ирод, в нощи той бе Пeтp спя между двема воинома, связан железнома ужема двема, стражие же пред дверьми стрежаху темницы. И се Ангел Господень предста, и свет возсия в храмине: толкнув же в ребра Петра, воздвиже его глаголя: востани вскоре. И спадоша ему ужа железная с руку. Рече же Ангел к нему: препояшися, и вступи в плесницы твоя: сотвори же тако. И глагола ему: облецыся в ризу твою, и последствуй ми. И изшед в след его идяше: и не ведаше, яко истина есть бывшее от Ангела, мняше же видение зрети. Прошедша же первую стражу и вторую, приидоста ко вратом железным, вводящим во град, яже о себе отверзошася има: И изшедше преидоша стогну едину, и абие отступи Ангел от него. И Петр быв в себе, рече: ныне вем воистину, яко посла Бог Ангела Своего, и изъят мя из руки Иродовы, и от всего чаяния людей Иудейских.

Аллилуия, глас 4:
Стих: Из глубины воззвах к Тебе, Господи, Господи услыши глас мой.
Стих 2: Да будут уши Твои внемлюще гласу моления моего.

Евангелие от Иоанна, зач. 31 (8, 31–36).
Рече Господь к веровавшим к Нему иудеем: аще вы пребудете во словеси Моем, воистинну ученицы Мои будете. И разумеете истину, и истина свободит вы. Отвещаша и реша Ему: семя Авраамле есмы, и никомуже работахом николиже, како Ты глаголеши, яко свободни будете? Отвеща им Иисус: аминь аминь глаголю вам, яко всяк творяй грех, раб есть греха. Раб же не пребывает в дому во век: сын пребывает во век. Аще убо Сын вы свободит, воистинну свободни будете.

Ектения сугубая:
Помилуй нас Боже:

Приложи и сия:
Еще молимся Господу Богу нашему о еже посетити милостию Своею в темницах пребывающих, греховными узами связанных, во еже отрясти мудрование греховное, и в покаянии обрести надежду и свобождение, Христом и Спасителем нашим даруемое, прилежно молимся, Господи, услыши и милостивно помилуй.

О еже просветити умы и сердца во узилищах сидящих светом благодати Своея, во еже отложити всякое намерение греховное, и работу греховным навыкам оставити, последовати же повелениям Твоим, прилежно молим Тя, Господи, услыши и помилуй.

Исцеляя болезни, врачуя страсти, посети благостию Твоею в темнице сидящих, сохраняя их от всякого недуга и немощи, от духу злобы и уныния, плотскаго сластолюбия и пиянства, да во всякой целости обрящут путь угодный Тебе, Истинному Богу нашему, прилежно молимся услыши и яко щедр, помилуй.

Услыши ны Боже…

Господу помолимся;  Господи, помилуй.

Господи Иисусе Христе Боже наш Крестом во ад сошедый, диавола посрамивый, заклепы и вратницы адовы разрушивый, узники свободивый и жизнь миру Твоему даровавый, призри на молитву смиренных и недостойных раб Твоих,  ко Твоему Величеству бесприкладному и бездне человеколюбия молебные руце простирающия и яко благосерд посети Твоею милостию и щедротами грехми обремененныя  и в заключении темничном сущия: Ты бо рекл еси, Господи, яко хотением не хощу смерти грешника, но еже обратитися и живу быти ему. Услыши в скорби и тесноте душевной призывающих Тя, уврачуй раны душ и телес в немощи пребывающих, в ожесточении сердечном сущия к покаянию обрати, правды и оправданий Твоих ищущих в вере и творении заповедей утверди  и на путь спасения настави. Ты бо еси, Господи, помощь беспомощным, надеждо ненадежным, спасение отчаянным, всем вся буди и приведи ко пристанищу хотения Твоего. Да поем и славим Тя со Безначальным Твоим Отцем, и Пресвятым, и Благим и Животворящим Твоим Духом  ныне, и присно и во веки веков. Аминь.

 
< Пред.   След. >

Поделиться на Facebook

Другие способы помочь заключенным